Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
86 Publikationen
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland S, Rohn S, Sciurba E, Begemann J, Sokolowsky M, Kanzler C, et al. Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology. 2025;216.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck S. Pumpkin seed press cake a valuable source of protein. 2025.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Wilhelm P, Müller U, Gebhardt R. Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten? 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 34. Bernburger Winterseminar Arznei- und Gewürzpflanzen : 20.-21.02.2024 : Tagungsbroschüre . Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. ; 2024. 78 p.
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad M, Liphardt D, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen. 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 |

Steiner D, Meyer A, Immohr I, Pein-Hackelbusch M. Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients. Pharmaceutics. 2024;16(5).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
Pein-Hackelbusch M. Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften. Deutsche Apotheker Zeitung. 2024;164(14):38–42.
ELSA
| Dateien verfügbar
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 |

Kruse J, Wörner J, Schneider J, Dörksen H, Pein-Hackelbusch M. Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses . Sensors. 2024;24(11).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch L, Trilling-Haasler M, Fahmi A, Pein-Hackelbusch M, Schneider J. Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler M, Tebbe J, Lange-Hegermann M, Schneider J. Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast . 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte J, Hense L, Weishaupt I, Schneider J. How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler M, Jürgensmeier SE, Schneider J. Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 |

Wittland S. Investigation and characterization of the techno functional and sensory properties of allulose in baked goods. 2024.
ELSA
| Dateien verfügbar
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch L, Sokolowsky M, Schneider J. Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft. 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo S, Fischer SV, Masztalerz K, Lech K, Rohm H, Struck S. Low moisture texturised protein from sunflower press cake. International journal of food science & technology. 2024;
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen A, Katsch L, Meyer MI, Zimmer M, Bator M, Darvishi M, et al. FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch L, Gossen A, Bator M, Schneider J. Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Struck S. Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre. 2024.
ELSA
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5