Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
86 Publikationen
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

S. Wittland, S. Rohn, E. Sciurba, J. Begemann, M. Sokolowsky, C. Kanzler, B. Matthäus, Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products, LWT - Food Science and Technology. 216 (2025).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
S. Struck, Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, 2025.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
P. Wilhelm, U. Müller, R. Gebhardt, Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
R. Ibrahem, B. Barakat, E.A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
M. Al Krad, D. Liphardt, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 |

D. Steiner, A. Meyer, I. Immohr, M. Pein-Hackelbusch, Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients, Pharmaceutics. 16 (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
M. Pein-Hackelbusch, Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften, Deutsche Apotheker Zeitung. 164 (2024) 38–42.
ELSA
| Dateien verfügbar
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 |

J. Kruse, J. Wörner, J. Schneider, H. Dörksen, M. Pein-Hackelbusch, Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses , Sensors. 24 (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
M. Trilling-Haasler, J. Tebbe, M. Lange-Hegermann, J. Schneider, Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast , 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
J. Nolte, L. Hense, I. Weishaupt, J. Schneider, How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
M. Trilling-Haasler, S.-E. Jürgensmeier, J. Schneider, Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 |

S. Wittland, Investigation and characterization of the techno functional and sensory properties of allulose in baked goods, 2024.
ELSA
| Dateien verfügbar
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
L. Katsch, M. Sokolowsky, J. Schneider, Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

S. Morejon Caraballo, S.V. Fischer, K. Masztalerz, K. Lech, H. Rohm, S. Struck, Low moisture texturised protein from sunflower press cake, International Journal of Food Science & Technology. (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
A. Gossen, L. Katsch, M.I. Meyer, M. Zimmer, M. Bator, M. Darvishi, C.-A. Holst, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, J. Schneider, Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
S. Struck, Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre, 2024.
ELSA
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5