Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

86 Publikationen


2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
Wittland, Sebastian ; Rohn, Sascha ; Sciurba, Elisabeth ; Begemann, Jens ; Sokolowsky, Martina ; Kanzler, Clemens ; Matthäus, Bertrand: Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. In: LWT - Food Science and Technology Bd. 216. Amsterdam, Elsevier (2025)
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne: Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, 2025
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich ; Gebhardt, Ronald: Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem, Riham ; Barakat, Bayan ; Bekonda, Euphinette Amba ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano : Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, Riham ; Barakat, Bayan ; Bekonda, Euphinette Amba ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, Majed ; Liphardt, Daniel ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 | OA
Steiner, Denise ; Meyer, Alexander ; Immohr, Isabell ; Pein-Hackelbusch, Miriam: Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients. In: Pharmaceutics Bd. 16. Basel, MDPI (2024), Nr. 5
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
Pein-Hackelbusch, Miriam: Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften. In: Deutsche Apotheker Zeitung Bd. 164. Stuttgart, Deutscher Apothekerverlag (2024), Nr. 14, S. 38–42
ELSA | Dateien verfügbar
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 | OA
Kruse, Julia ; Wörner, Julius ; Schneider, Jan ; Dörksen, Helene ; Pein-Hackelbusch, Miriam: Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses . In: Sensors Bd. 24, MDPI (2024), Nr. 11
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, Marc ; Tebbe, Jörn ; Lange-Hegermann, Markus ; Schneider, Jan: Yeast filtration with rotating membrane filtration –  a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast , 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik ; Hense, Ludger ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization, 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc ; Jürgensmeier, Simon-Elias ; Schneider, Jan: Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions, 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 | OA
Wittland, Sebastian: Investigation and characterization of the techno functional and sensory properties of allulose in baked goods, 2024
ELSA | Dateien verfügbar
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 | OA
Morejon Caraballo, Sophie ; Fischer, Simon Vincent ; Masztalerz, Klaudia ; Lech, Krzysztof ; Rohm, Harald ; Struck, Susanne: Low moisture texturised protein from sunflower press cake. In: International journal of food science & technology. Oxford, Wiley-Blackwell (2024)
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Meyer, Mandy Isabel ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Darvishi, Masoumeh ; Holst, Christoph-Alexander ; Lohweg, Volker ; u. a.: FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda ; Gossen, Arthur ; Bator, Martyna ; Schneider, Jan: Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing, 2024
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
Tholen, Janna ; Gohe, Jan ; Dörksen, Helene ; Kiesel, Theo ; Upmann, Matthias: Tenderness prediction for beef using novel datea analysis methods based on system dynamic and acoustic signals. In: Food Physics, Elsevier (2024), Nr. 1
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Struck, Susanne: Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre, 2024
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4028

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: Din 1505-2

Export / Einbettung