Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

86 Publikationen


2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
Wittland, Sebastian, Sascha Rohn, Elisabeth Sciurba, Jens Begemann, Martina Sokolowsky, Clemens Kanzler, and Bertrand Matthäus. “Allulose as Novel Ingredient for Improving Freshness of Yeast-Made Bakery Products.” LWT - Food Science and Technology 216 (2025). https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne. Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein, 2025.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Wilhelm, Patrick, Ulrich Müller, and Ronald Gebhardt. Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem, Riham, Bayan Barakat, Euphinette Amba Bekonda, Knut Schwarzer, Patrick Wilhelm, and Ulrich Müller. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 34. Bernburger Winterseminar Arznei- und Gewürzpflanzen : 20.-21.02.2024 : Tagungsbroschüre . Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024. https://doi.org/10.5073/20240131-085854-0 .
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, Riham, Bayan Barakat, Euphinette Amba Bekonda, Knut Schwarzer, Patrick Wilhelm, and Ulrich Müller. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, Majed, Daniel Liphardt, Knut Schwarzer, Patrick Wilhelm, and Ulrich Müller. Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024.
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 | OA
Steiner, Denise, Alexander Meyer, Isabell Immohr, and Miriam Pein-Hackelbusch. “Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients.” Pharmaceutics 16, no. 5 (2024). https://doi.org/10.3390/pharmaceutics16050658.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
Pein-Hackelbusch, Miriam. “Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften.” Deutsche Apotheker Zeitung 164, no. 14 (2024): 38–42.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 | OA
Kruse, Julia, Julius Wörner, Jan Schneider, Helene Dörksen, and Miriam Pein-Hackelbusch. “Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses .” Sensors 24, no. 11 (2024). https://doi.org/10.3390/s24113520.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda, Marc Trilling-Haasler, Amir Fahmi, Miriam Pein-Hackelbusch, and Jan Schneider. Determination and Prediction of the Recycled Polyethylene Terephthalate Content in Preforms for the Production of Beverage Bottles, 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, Marc, Jörn Tebbe, Markus Lange-Hegermann, and Jan Schneider. Yeast Filtration with Rotating Membrane Filtration –  a New Approach for an Economical Recovery of Beer Form Surplus Yeast , 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik, Ludger Hense, Imke Weishaupt, and Jan Schneider. How Do You Turn a Shotgun into a Precision Rifle - Significant Heat Savings through the Use of Kinetic Laboratory Data (D/z Values) in Large-Scale Pasteurization, 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc, Simon-Elias Jürgensmeier, and Jan Schneider. Influence of Osmotic Pressure Induced Yeast Particle Size on the Rheological Properties of Beer-Yeast-Suspensions, 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 | OA
Wittland, Sebastian. Investigation and Characterization of the Techno Functional and Sensory Properties of Allulose in Baked Goods, 2024.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda, Martina Sokolowsky, and Jan Schneider. Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024.
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 | OA
Morejon Caraballo, Sophie, Simon Vincent Fischer, Klaudia Masztalerz, Krzysztof Lech, Harald Rohm, and Susanne Struck. “Low Moisture Texturised Protein from Sunflower Press Cake.” International Journal of Food Science & Technology, 2024. https://doi.org/ https://doi.org/10.1111/ijfs.17513.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur, Linda Katsch, Mandy Isabel Meyer, Manuel Zimmer, Martyna Bator, Masoumeh Darvishi, Christoph-Alexander Holst, Volker Lohweg, and Jan Schneider. FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene Dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda, Arthur Gossen, Martyna Bator, and Jan Schneider. Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing, 2024.
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
Tholen, Janna, Jan Gohe, Helene Dörksen, Theo Kiesel, and Matthias Upmann. “Tenderness Prediction for Beef Using Novel Datea Analysis Methods Based on System Dynamic and Acoustic Signals.” Food Physics, no. 1 (2024). https://doi.org/10.1016/j.foodp.2024.100017.
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Struck, Susanne. Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien Zwischen Pflanzlichen Und Tierischen Proteinen in Forschung Und Lehre, 2024.
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4028

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: Chicago (en)

Export / Einbettung