Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
86 Publikationen
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland S, Rohn S, Sciurba E, et al. Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology. 2025;216. doi:https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck S. Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein.; 2025.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Wilhelm P, Müller U, Gebhardt R. Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. ; 2024. doi:10.5073/20240131-085854-0
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad M, Liphardt D, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen.; 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 |

Steiner D, Meyer A, Immohr I, Pein-Hackelbusch M. Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients. Pharmaceutics. 2024;16(5). doi:10.3390/pharmaceutics16050658
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
Pein-Hackelbusch M. Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften. Deutsche Apotheker Zeitung. 2024;164(14):38-42.
ELSA
| Dateien verfügbar
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 |

Kruse J, Wörner J, Schneider J, Dörksen H, Pein-Hackelbusch M. Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses . Sensors. 2024;24(11). doi:10.3390/s24113520
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch L, Trilling-Haasler M, Fahmi A, Pein-Hackelbusch M, Schneider J. Determination and Prediction of the Recycled Polyethylene Terephthalate Content in Preforms for the Production of Beverage Bottles.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler M, Tebbe J, Lange-Hegermann M, Schneider J. Yeast Filtration with Rotating Membrane Filtration – a New Approach for an Economical Recovery of Beer Form Surplus Yeast .; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte J, Hense L, Weishaupt I, Schneider J. How Do You Turn a Shotgun into a Precision Rifle - Significant Heat Savings through the Use of Kinetic Laboratory Data (D/z Values) in Large-Scale Pasteurization.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler M, Jürgensmeier SE, Schneider J. Influence of Osmotic Pressure Induced Yeast Particle Size on the Rheological Properties of Beer-Yeast-Suspensions.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 |

Wittland S. Investigation and Characterization of the Techno Functional and Sensory Properties of Allulose in Baked Goods.; 2024.
ELSA
| Dateien verfügbar
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch L, Sokolowsky M, Schneider J. Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft.; 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo S, Fischer SV, Masztalerz K, Lech K, Rohm H, Struck S. Low moisture texturised protein from sunflower press cake. International journal of food science & technology. Published online 2024. doi: https://doi.org/10.1111/ijfs.17513
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen A, Katsch L, Meyer MI, et al. FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene Dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch L, Gossen A, Bator M, Schneider J. Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing.; 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
Tholen J, Gohe J, Dörksen H, Kiesel T, Upmann M. Tenderness prediction for beef using novel datea analysis methods based on system dynamic and acoustic signals. Food Physics. 2024;(1). doi:10.1016/j.foodp.2024.100017
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Struck S. Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien Zwischen Pflanzlichen Und Tierischen Proteinen in Forschung Und Lehre.; 2024.
ELSA
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5