Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

86 Publikationen


2024 | Preprint | ELSA-ID: 12400 | OA ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10788 | OA
Systematic Preprocessing of Dielectric Spectroscopy Data and Estimating Viable Cell Densities
S. Ramm, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Systematic Preprocessing of Dielectric Spectroscopy Data and Estimating Viable Cell Densities, IEEE, 2023.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11105
Die Bedeutung der Knäuelbildung bei künstlichen Oligomeren für kinetische Vorgänge wie das Fließen und die Übertragung der Erkenntnisse auf Lebensmittelprozesse
M. Psiuk, P. Wilhelm, U. Müller, R. Gebhardt, Die Bedeutung der Knäuelbildung bei künstlichen Oligomeren für kinetische Vorgänge wie das Fließen und die Übertragung der Erkenntnisse auf Lebensmittelprozesse, 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11106
Untersuchung des Drüsenschuppenaufschlusses bei Oregano-Pflanzen in Abhängigkeit vom Druck und der Temperatur mittels einer modifizierten Sichtzellen-Apparatur
B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Untersuchung des Drüsenschuppenaufschlusses bei Oregano-Pflanzen in Abhängigkeit vom Druck und der Temperatur mittels einer modifizierten Sichtzellen-Apparatur, 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11107
Untersuchung des Berstverhaltens von Drüsenschuppen der Ätherisch-Ölpflanze Oregano im Unterdruck
E.A. Bekonda, B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Untersuchung des Berstverhaltens von Drüsenschuppen der Ätherisch-Ölpflanze Oregano im Unterdruck, 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11109
Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung
A. Blome, M. Luttmann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung, 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11110
Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung, 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
PETauthent
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, J. Schneider, PETauthent, 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10133
Systematic Preprocessing of Dielectric Spectroscopy Data and Estimating Viable Cell Densities
S. Ramm, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Systematic Preprocessing of Dielectric Spectroscopy Data and Estimating Viable Cell Densities, 2023.
ELSA
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 10216 | OA
A machine learning approach to qualitatively evaluate different granulation phases by acoustic emissions
R. Fulek, S. Ramm, C. Kiera, M. Pein-Hackelbusch, U. Odefey, Pharmaceutics 15 (2023).
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9627
Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation
S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation, 2023.
ELSA
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 | OA
A continuous mashing plant controlled by mean residence time
P. Wefing, M. Trilling, A. Gossen, P. Neubauer, J. Schneider, Journal of The Institute of Brewing 129 (2023) 1–23.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10326 | OA
Key Indicators for the Discrimination of Wines by Electronic Noses
J. Wörner, H. Dörksen, M. Pein-Hackelbusch, Key Indicators for the Discrimination of Wines by Electronic Noses, 2023.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10787
Holistic optimization of a dynamic cross-flow filtration process towards a cyber-physical system
J. Tebbe, T. Pawlik, M. Trilling-Haasler, J. Löbner, M. Lange-Hegermann, J. Schneider, Holistic Optimization of a Dynamic Cross-Flow Filtration Process towards a Cyber-Physical System, IEEE, 2023.
ELSA | DOI
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 10327 | OA
Supporting wound infection diagnosis: advancements and challenges with electronic noses
J. Wörner, M. Moelleken, J. Dissemond, M. Pein-Hackelbusch, Frontiers in Sensors 4 (2023).
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Datenpublikation | ELSA-ID: 12705
Dataset for A Novel Spectroscopic Approach for Vaseline Quality Discrimination
N.H. Fliedner, V. Lohweg, M. Pein-Hackelbusch, Dataset for A Novel Spectroscopic Approach for Vaseline Quality Discrimination, zenodo, 2023.
ELSA | Dateien verfügbar | DOI
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy
A. Gossen, K. Schwarzer, I. Weishaupt, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Flash Pasteurization with Product and Process Monitoring Using Inline near Infrared Spectroscopy, 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8404
Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance , 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy
L. Katsch, F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, Determination and Prediction of the Final Attenuation and Quality Parameters in Beer with Near-Infrared Spectroscopy, Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Potential for gentler pasteurization
L. Katsch, J. Schneider, Brauwelt International : Special Journal Covering the Brewing and Beverage Industries (2022) 182–185.
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4028

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Export / Einbettung