Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
243 Publikationen
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12404
S. Wittland, Untersuchung des Einflusses von Allulose und verschiedenen Getreidesorten sowie Mehltypen auf die Frischhaltung von Hefebackwaren, 2025.
ELSA
2020 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8405
P. Wefing, F. Conradi, S. Beckhoff-Bumbke, Closed Loop Systems Engineering, 2020.
ELSA
2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6712
S. Wittland, Neuartige Zucker in Backwaren – Ist Allulose eine Alternative?, in: 2020.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
L. Katsch, F.-J. Methner, J. Schneider, Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants, BrewingScience. 73 (2020) 85–94.
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling-Haasler, P. Neubauer, J. Schneider, Approach for modelling the extract formation in continuous conducted “beta-amylase rest” as part of the production of beer mash with targeted sugar content, Biochemical Engineering Journal . 164 (2020).
ELSA
| DOI
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5435
M. Griese, M. Hoffrath, T. Broeker, T. Schulte, J. Schneider, Hardware-in-the-Loop simulation of an optimized energy management incorporating an experimental biocatalytic methanation reactor, Elsevier Energy. 181 (2019) 77–90.
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437
K. Schwarzer, L. Katsch, I. Weishaupt, J. Schneider, Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken, in: 2019.
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5443
F. Zhang, K. Pinkal, F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, O. Niggemann, Quality Control of Continuous Wort Production through Production Data Analysis in Latent Space, in: 2019.
ELSA
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5446 |

S. Wittland, K. Stake, B. Schattenberg, H. Rohrbeck, U. Hermenau, J. Schneider, Neuartige Zucker - Kalorienreduktion in Lebensmitteln, Ernährung im Fokus. (2019) 262–267.
ELSA
| Download (ext.)
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5447
H. Rohrbeck, Hat der Einsatz von Allulose in Milchbrötchen Auswirkungen auf die Gebäckqualität, in: 2019.
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
J. Schneider, I. Weishaupt, K. Schwarzer, L. Katsch, Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken, in: 2019.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5574
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider, Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen, in: 2017.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5575 |

S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider, Impact of Accelerated Shelf-life Tests on Physical Stability of Beverages Based on Weighted Orange Oil Emulsions, BrewingScience . 70 (2017) 31–38.
ELSA
| Download (ext.)
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5576
T. Broeker, M. Hoffarth, L. Oppermann, V. Wolff, P.R. Neubauer, J. Schneider, Oxidation of Brewers Spent Grain for the Release of Fermentable Sugars by Direct Pretreatment in an Electrolysis Reactor, BrewingScience. 70 (2017) 74–84.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5578
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider, Comparative study of accelerated shelf-life tests on physical ageing of beverages containing weighted flavor emulsions, in: 2017.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5579
J. Schneider, M. Hoffarth, T. Broeker, Wet oxidation of spent grains from breweries for the production of fermentable sugars, in: 2017.
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5580
T. Broeker, M. Hoffarth, K. Heikrodt, J. Schneider, Study on the implementation of a biocatalytic power-to-gas reactor in a brewery, in: 2017.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5581
F. Conradi, P. Wefing, Innovation in der Brauerei - Konzept einer kontinuierlichen Maischeanalge durch intelligente Vernetzung mit moderner Sensortechnik, in: 2017.
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5582
M. Hoffarth, Biokatalytische Methanisierung - Synthetisches Erdgas aus regenerativen Quellen, in: 2017.
ELSA