Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

199 Publikationen


2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
A. Gossen, K. Schwarzer, B. G. Sürmeli, I. Weishaupt, and J. Schneider, Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization. 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
K. Schwarzer, U. Müller, and J. Schneider, Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality. 2022.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
K. Schwarzer, I. Weishaupt, A. Gossen, B. G. Sürmeli, and J. Schneider, Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung. 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
M. Trilling, L. Katsch, and J. Schneider, Recyclat Transparency. 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, and J. Schneider, Recyclate Transparency. 2022.
ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
F. Conradi, “Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis,” presented at the 14th International Trends in Brewing, Leuven, Belgien, 2021.
ELSA
 

2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
F. Conradi, “Rezyklaterkennung in PET-­Preforms,” presented at the 62. Jahrestagung des Ausschusses für Technik im Verband Deutscher Mineralbrunnen, Hard, 2021.
ELSA
 

2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
B. Schattenberg, K. Stake, and J. Schneider, “Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken,” in Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, 1st ed., Behr´s Verlag GmbH, Ed. Hamburg: Behr´s Verlag, 2021.
ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, and U. Müller, “Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen,” presented at the Technisch-wissenschaftlicher Ausschuss der VLB, Siegen, 2021.
ELSA
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
L. Katsch, F.-J. Methner, and J. Schneider, “Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants ,” International Journal of Food Engineering , vol. 17, no. 9, pp. 703–713, 2021, doi: https://doi.org/10.1515/ijfe-2020-0324.
ELSA | DOI
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
L. Katsch and J. Schneider, “Potential für eine schonendere Pasteurisation,” Brauwelt, no. 14, pp. 340–343, 2021.
ELSA | Download (ext.)
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
L. Katsch, F.-J. Methner, and J. Schneider, “Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants,” BrewingScience, vol. 73, no. 7/8, pp. 85–94, 2020, doi: https://doi.org/10.23763/BrSc20-13katsch.
ELSA | Dateien verfügbar | DOI | Download (ext.)
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling-Haasler, P. Neubauer, and J. Schneider, “Approach for modelling the extract formation in continuous conducted ‘beta-amylase rest’ as part of the production of beer mash with targeted sugar content,” Biochemical Engineering Journal , vol. 164, Art. no. 107765, 2020, doi: 10.1016/j.bej.2020.107765.
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
B. Schattenberg, K. Stake, and J. Schneider, “Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren,” Flüssiges Obst, no. 6, pp. 200–203, 2020.
ELSA
 

2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
B. Schattenberg, K. Stake, and J. Schneider, “Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken,” in Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021, 2020, pp. 97–108.
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
B. Schattenberg, K. Stake, and J. Schneider, “Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars,” Fruit Processing, no. 7, pp. 222–225, 2020.
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
I. Weishaupt, M. Zimmer, P. Neubauer, and J. Schneider, “Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer,” Journal of Food Science, vol. 85, no. 7, pp. 2020–2031, 2020, doi: 10.1111/1750-3841.15307.
ELSA | DOI
 

2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
M. Zimmer and J. Schneider, “Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems,” presented at the BVAu Jahreskolloquium 2020  (online), Lemgo, 2020.
ELSA
 

2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
P. Wefing, C. Conradi, and St.-B. Beckhoff, “Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage,” presented at the 1. SFT Forum „ where food meets IT“ Mittelstand im Wandel: Digitale Lösungen für die Lebensmittelpraxis, 2020.
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling-Haasler, R. Schuster, A. Gossen, and J. Schneider, “Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage,” Brauwelt, no. 15–16, pp. 413–416, 2020.
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4018

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: IEEE

Export / Einbettung