Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
199 Publikationen
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur, Knut Schwarzer, Baris Gün Sürmeli, Imke Weishaupt und Jan Schneider. 2022. Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, Knut, Ulrich Müller und Jan Schneider. 2022. Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut, Imke Weishaupt, Arthur Gossen, Baris Gün Sürmeli und Jan Schneider. 2022. Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc, Linda Katsch und Jan Schneider. 2022. Recyclat Transparency.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, Linda, Marc Trilling-Haasler und Jan Schneider. 2022. Recyclate Transparency.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Conradi, Florian. 2021. Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis. In: .
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Conradi, Florian. 2021. Rezyklaterkennung in PET-Preforms. In: .
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
Schattenberg, Britta, Kirsten Stake und Jan Schneider. 2021. Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken. In: Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, hg. von Behr´s Verlag GmbH. 1. Aufl. Hamburg: Behr´s Verlag.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider, Jan, Anna Dammann_, Knut Schwarzer und Ulrich Müller. 2021. Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen. In: .
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, Linda, Frank-Jürgen Methner und Jan Schneider. 2021. Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . International Journal of Food Engineering 17, Nr. 9: 703–713. doi:https://doi.org/10.1515/ijfe-2020-0324, .
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda und Jan Schneider. 2021. Potential für eine schonendere Pasteurisation. Brauwelt, Nr. 14: 340–343.
ELSA
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, Linda, F.-J. Methner und Jan Schneider. 2020. Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience 73, Nr. 7/8: 85–94. doi:https://doi.org/10.23763/BrSc20-13katsch, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing, Patrick, Florian Conradi, Marc Trilling-Haasler, Peter Neubauer und Jan Schneider. 2020. Approach for modelling the extract formation in continuous conducted „beta-amylase rest“ as part of the production of beer mash with targeted sugar content. Biochemical Engineering Journal 164. doi:10.1016/j.bej.2020.107765, .
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg, Britta, Kirsten Stake und J. Schneider. 2020. Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. Flüssiges Obst, Nr. 6: 200–203.
ELSA
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg, Britta, Kirsten Stake und J. Schneider. 2020. Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021, 97–108.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg, Britta, Kirsten Stake und J. Schneider. 2020. Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. Fruit Processing, Nr. 7: 222–225.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, Imke, M. Zimmer, P. Neubauer und J. Schneider. 2020. Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. Journal of Food Science 85, Nr. 7: 2020–2031. doi:10.1111/1750-3841.15307, .
ELSA
| DOI
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer, Manuel und Jan Schneider. 2020. Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. In: .
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing, Patrick, C. Conradi und St.-Bumke Beckhoff. 2020. Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. In: .
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing, Patrick, Florian Conradi, Marc Trilling-Haasler, Rudolf Schuster, Arthur Gossen und Jan Schneider. 2020. Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. Brauwelt, Nr. 15–16: 413–416.
ELSA