Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
199 Publikationen
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, A., Schwarzer, K., Sürmeli, B. G., Weishaupt, I., & Schneider, J. (2022). Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization. European Brewery Convention Congress, Madrid.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, K., Müller, U., & Schneider, J. (2022). Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality. 38th European Brewery Convention, Madrid.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, K., Weishaupt, I., Gossen, A., Sürmeli, B. G., & Schneider, J. (2022). Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung. Jahrestreffen der ProcessNet-Fachgruppen Lebensmittelverfahrenstechnik und Trocknungstechnik 2022, Frankfurt.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, M., Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Recyclat Transparency. Brunnenfachgespräch, Bregenz.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, L., Trilling-Haasler, M., & Schneider, J. (2022). Recyclate Transparency. AIMonday NRW KI und Kreislaufwirtschaft, Lemgo.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Conradi, F. (2021). Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis. 14th International Trends in Brewing, Leuven, Belgien.
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Conradi, F. (2021). Rezyklaterkennung in PET-Preforms. 62. Jahrestagung des Ausschusses für Technik im Verband Deutscher Mineralbrunnen, Hard.
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2021). Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken. In Behr´s Verlag GmbH (Ed.), Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022 (1st ed.). Behr´s Verlag.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider, J., Dammann_, A., Schwarzer, K., & Müller, U. (2021). Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen. Technisch-wissenschaftlicher Ausschuss der VLB, Siegen.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, L., Methner, F.-J., & Schneider, J. (2021). Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . International Journal of Food Engineering , 17(9), 703–713. https://doi.org/10.1515/ijfe-2020-0324
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, L., & Schneider, J. (2021). Potential für eine schonendere Pasteurisation. Brauwelt, 14, 340–343.
ELSA
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, L., Methner, F.-J., & Schneider, J. (2020). Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience, 73(7/8), 85–94. https://doi.org/10.23763/BrSc20-13katsch
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing, P., Conradi, F., Trilling-Haasler, M., Neubauer, P., & Schneider, J. (2020). Approach for modelling the extract formation in continuous conducted “beta-amylase rest” as part of the production of beer mash with targeted sugar content. Biochemical Engineering Journal , 164, Article 107765. https://doi.org/10.1016/j.bej.2020.107765
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2020). Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. Flüssiges Obst, 6, 200–203.
ELSA
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2020). Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021 (pp. 97–108).
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2020). Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. Fruit Processing, 7, 222–225.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, I., Zimmer, M., Neubauer, P., & Schneider, J. (2020). Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. Journal of Food Science, 85(7), 2020–2031. https://doi.org/10.1111/1750-3841.15307
ELSA
| DOI
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer, M., & Schneider, J. (2020). Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. BVAu Jahreskolloquium 2020 (online), Lemgo.
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing, P., Conradi, C., & Beckhoff, St.-B. (2020). Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. 1. SFT Forum „ where food meets IT“ Mittelstand im Wandel: Digitale Lösungen für die Lebensmittelpraxis.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing, P., Conradi, F., Trilling-Haasler, M., Schuster, R., Gossen, A., & Schneider, J. (2020). Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. Brauwelt, 15–16, 413–416.
ELSA