Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1131 Publikationen
2021 | Lexikoneintrag | ELSA-ID: 7939
Wirtanen, G., Alarinta, J., Frahm, B., & Fasse, S. (2021). Bovine Colostrum for Human Consumption. In MDPI Encyclopedia, Scholarly Community Encyclopedia, Category: Agriculture, Dairy & Animal Science.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7981
Fasse, S., Alarinta, J., Frahm, B., & Wirtanen, G. (2021). Bovine Colostrum for Human Consumption - Improving Microbial Quality and Maintaining Bioactive Characteristics through Processing. Dairy, 2(4), 556–575. https://doi.org/10.3390/dairy2040044
ELSA
| DOI
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7983
Hernández Rodriguez, T., Morerod, S., Pörtner, R., Wurm, F. M., & Frahm, B. (2021). Considerations of the impacts of cell-specific growth and production rate on clone selection – a simulation study. In Bioprocess Systems Engineering Applications in Pharmaceutical Manufacturing: Vol. special issue (pp. 49–74). MDPI. https://doi.org/10.3390/pr9060964
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7985
Hernández Rodriguez, T., Posch, C., Pörtner, R., & Frahm, B. (2021). Dynamic parameter estimation and prediction over consecutive scales, based on moving horizon estimation - applied to an industrial cell culture seed train. Bioprocess and Biosystems Engineering, 44(4), 793–808. https://doi.org/10.1007/s00449-020-02488-1
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7986
Moser, A., Kuchemüller, K. B., Deppe, S., Hernández Rodriguez, T., Frahm, B., Pörtner, R., Hass, V. C., & Möller, J. (2021). Model-assisted DoE software: Optimization of growth and biocatalysis in Saccharomyces cerevisiae bioprocesses. Bioprocess and Biosystems Engineering, 44(4), 683–700. https://doi.org/10.1007/s00449-020-02478-3
ELSA
| DOI
2021 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8078
Blome, A., Luttmann, M., Frahm, B., & Müller, U. (2021). Messtechnikkonzepte für die Erfassung von qualitätsrelevanten Parametern und Merkmalen bei der Weizenteigverarbeitung. In Seminar Life Science Technologies 2021-04-28. Seminar Life Science Technologies, TH OWL, Lemgo, Germany.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6158
Müller, U., Blome, A., & Luttmann, M. (2021). Ressourceneinsparung und Individualisierung bei Lebensmittelherstellungsprozessen mit Hilfe von Industrie-4.0-Methoden - Digitalisierung startet mit der Datenbeschaffung. Digitale Tagung des FEI e.V., Bonn.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider, J., Dammann_, A., Schwarzer, K., & Müller, U. (2021). Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen. Technisch-wissenschaftlicher Ausschuss der VLB, Siegen.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6569
Upmann, M. (n.d.). Zart oder hart? Neue Forschungsansätze zur Zartheitsprognose von Rindfleisch. Neue Entwicklungen des Kompetenzzentrums “where food meets IT” auf dem Innovation Campus Lemgo, Lemgo.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6573
Upmann, M., Krämer, K.-H., Benkhoff , F.-J., & Lautenschläger, R. (2021). Was kommt, was bleibt, was geht? Teil 1 und 2. Fleischwirtschaft, 100(7), 28–61.
ELSA
| Dateien verfügbar
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6574
Upmann, M., & Weyland, G. (2021). Was ist erlaubt, was verboten? 16. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost – 1. Teil. Fleischwirtschaft, 100(9), 52–54.
ELSA
| Dateien verfügbar
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6575
Upmann, M., & Weyland, G. (2021). Was ist erlaubt, was verboten? 16. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost – 2. Teil. Fleischwirtschaft, 100(10), 42–44.
ELSA
| Dateien verfügbar
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6576
Upmann, M., Röser, A., & Jostmeyer, F.-C. (2021). Einflussfaktoren auf das Ergebnis des HADH-Gefrierfleischnachweises. In Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft (Ed.), 61. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz. Garmisch-Partenkirchen: Eigenverlag.
ELSA
2021 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 6577
Fechner, T., Röser, A., & Upmann, M. (2021). Knochenpartikel in Geflügel-Verarbeitungsfleisch – Rohstoffbedingte Schwankungen innerhalb einer Arbeitswoche. (Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft, Ed.), 61. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz. Gießen: Verlag der DVG Service GmbH .
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 3349
Hernández Rodriguez, T., & Frahm, B. (2021). Digital Seed Train Twins and Statistical Methods. In C. Herwig, R. Pörtner, & J. Möller (Eds.), Digital Twins Tools and Concepts for Smart Biomanufacturing (Vol. 176, pp. 97–131). Springer. https://doi.org/10.1007/10_2020_137
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, L., Methner, F.-J., & Schneider, J. (2021). Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . International Journal of Food Engineering , 17(9), 703–713. https://doi.org/10.1515/ijfe-2020-0324
ELSA
| DOI
| WoS
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, L., & Schneider, J. (2021). Potential für eine schonendere Pasteurisation. Brauwelt, 14, 340–343.
ELSA
| Download (ext.)
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11376
Hernández Rodriguez, T., Morerod, S., Pörtner, R., Wurm, F. M., & Frahm, B. (2021). Considerations of the Impacts of Cell-Specific Growth and Production Rate on Clone Selection—A Simulation Study. Processes, 9(6), Article 964. https://doi.org/10.3390/pr9060964
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12787
Becker, B., Dabisch-Ruthe, M., & Pfannebecker, J. (2020). Inactivation of Murine Norovirus on Fruit and Vegetable Surfaces by Vapor Phase Hydrogen Peroxide. Journal of Food Protection , 83(1), 45–51. https://doi.org/10.4315/0362-028X.JFP-19-238
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 1991
Funk, M., Scharf, M., Dörksen, H., Danneel, H.-J., Lohweg, V., Hübner, M., Schaede, J., Stierman, R., Knobloch, A., Le, D. K., Gillich, E., & Mönks, U. (2020). Creating a Self-authentication System for Smart Banknotes. ODS 2020 Review.
ELSA
| Download (ext.)