Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1131 Publikationen
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne: Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, 2025
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

Märkle, Niclas ; Warnke, Gernot ; Pein-Hackelbusch, Miriam: An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. In: International Journal of Pharmaceutics: X Bd. 9. Amsterdam, Elsevier BV (2025)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland, Sebastian ; Rohn, Sascha ; Sciurba, Elisabeth ; Begemann, Jens ; Sokolowsky, Martina ; Kanzler, Clemens ; Matthäus, Bertrand: Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. In: LWT - Food Science and Technology Bd. 216. Amsterdam, Elsevier (2025)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12784
Tholen, Janna ; Upmann, Matthias: Contribution of the main contaminating materials during pig slaughter to the microbial numbers on carcasses . In: Letters in Applied Microbiology Bd. 77. Oxford, Wiley-Blackwell (2024), Nr. 12
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10730
Tholen, Janna ; Grosse-Kleimann, J. ; Schulze Althoff, G. ; Kreienbrock, L. ; Upmann, Matthias: Type, areal extent and localization of carcass contaminations during industrial pig slaughter. In: Meat Science Bd. 208, Elsevier (2024), Nr. 3
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 10957
Reinhardt, Lena ; Gassenmeier, Veronika ; Feldt, Sebastian ; Plate, Sebastian ; Tremmel, Martin ; Frahm, Björn ; Stosch, Martin: Mycelium-based materials from residues of the regional wood industry
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10996
Tholen, Janna ; Zimmermann, Moritz ; Schulze Althoff, Gereon ; Upmann, Matthias: Dekontamination von Schweineschlachtkörpern mittels Vakuum-Dampf-Behandlung
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10997
Tholen, Janna ; Schulze Althoff, Gereon ; Upmann, Matthias: Künstliche Intelligenz in der Fleischhygiene - Entwicklung eines Detektionssystems für Kontaminationen mit Kamerasystemen
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich ; Gebhardt, Ronald: Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem, Riham ; Barakat, Bayan ; Bekonda, Euphinette Amba ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano : Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, Riham ; Barakat, Bayan ; Bekonda, Euphinette Amba ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, Majed ; Liphardt, Daniel ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, Marc ; Tebbe, Jörn ; Lange-Hegermann, Markus ; Schneider, Jan: Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast , 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik ; Hense, Ludger ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc ; Jürgensmeier, Simon-Elias ; Schneider, Jan: Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo, Sophie ; Fischer, Simon Vincent ; Masztalerz, Klaudia ; Lech, Krzysztof ; Rohm, Harald ; Struck, Susanne: Low moisture texturised protein from sunflower press cake. In: International journal of food science & technology. Oxford, Wiley-Blackwell (2024)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
Tholen, Janna ; Bruns, Michael ; Upmann, Matthias: Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung. In: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL) Bd. 76. Hannover, M.& H. Schaper GmbH (2024), Nr. 9, S. 302–304
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
Upmann, Matthias ; Weyland, Gerd: Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil. In: Fleischwirtschaft Bd. 104. Frankfurt, Deutscher Fachverlag (2024), Nr. 9, S. 14–21
ELSA